Over Womanijzer

Over Womanijzer

Janneke van der Koppel

Janneke Portret

Baanontwikkeling voor met name jongeren met een licht verstandelijke beperking onder begeleiding, met de visie dat ze hierin leren gestructureerd werken. Hierdoor kunnen we meer kansen voor hen creëren op de arbeidsmarkt

Deze organisatie is (door een vrouw) opgericht, vanuit het oogpunt recyclen en bovenal een uitdagende werkplek bieden voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Waarin samenwerking, afspraken nakomen, meedenken en als bijrijder functioneren de belangrijkste groei factoren zijn. Minder productie werk en in een actievere positie fungeren. Waarover de jongeren zelf enorm enthousiast over zijn! Hierdoor worden er meer kansen voor hen gecreëerd op de arbeidsmarkt.

Daarnaast ook om een breder publiek te bereiken, onder andere om vrouwen kennis te laten maken met metaalrecycling. Zodat bijvoorbeeld een fiets, elektriciteit kabel, steelpan, computer, wasrek of bonenblik bij de juiste verwerker terecht komen. We hopen hier in de toekomst nog veel bekendheid in voort te brengen. Daarom ook de naam WOMAN-ijzer, tijd voor (ijzer) sterke vrouwen in een ‘’mannenwereld’. Met dit voorkeursbeleid kunnen wij ons makkelijker profileren en zullen we eerder opvallen binnen deze business. Heeft u nog tips om het dames publiek te bereiken, dan vernemen we dat heel graag!

Dromen

Doordat we uw oud ijzer gratis ophalen, draagt u bij aan de brandstofkosten, biedt u een dagvergoeding voor de jongeren en hebben we o.a. gespaard voor een eigen bus/aanhanger. In de toekomst hopen we op meer container klanten, zodat we straks ook kunnen sparen voor een eigen vrachtwagen, dit zal een verrijking zijn voor onze doelgroep, om ook hier als bijrijder inzetbaar te kunnen zijn.. Momenteel worden we hiervoor nog bijgestaan door Van Tuyl Metaalrecycling En voor het grotere doel hebben we straks een eigen locatie om het metaal letterlijk te kunnen demonteren, zodat we bijvoorbeeld een fiets volledig strippen en het op juiste manier verwerkt wordt. Hierdoor creëren we nog meer mogelijkheden om te werken, te leren en zichzelf volledig te ontplooien.

Entrepreneur

Janneke van der Koppel is de oprichtster van Womanijzer, geboren op 10-10-1987 te ’s-Hertogenbosch. Ze is opgegroeid in een recycling wereld (haar familie had een puinrecycling en een verbrandingsoven). Daarna in eerste instantie zelf doorgestroomd naar het onderwijs. De ambities bleven toch bij het recyclen en vanuit werkzaamheden bij een zorggroep ontdekt Janneke een grote doelgroep die veel productie werk verrichten. Dat kon anders, voor deze doelgroep moeten meer kansen gecreëerd worden. Janneke was altijd aan het denken hoe ze een bedrijf op kon starten, maar durfde eerder nooit een doorstart te maken. Haar partner heeft haar bemoedigd om nu wel door te pakken, onder het motto: ‘een vliegende kraai, vangt altijd iets’.

Ideeën van faillissement opkoop, een eigen boek, tot aan persoonlijke zoekmachine (destijds speurneus.nl, die uiteindelijk weer werd verkocht) werden uitgewerkt, maar nooit was er het zelfvertrouwen om voort te bouwen.

Womanijzer is de eerste stap, waar al veel voldoening is behaald.

Zo was er bijvoorbeeld een voorspelbaarheid dat je snel opvalt als vrouw binnen een stereotype verwachting in de metaalrecycling. Deze ontdekking an sich was al een aardigheid. Ook werkt Janneke veel samen met Robin van Blijderveen en dat is een enorm succes. Zijn eigen droom was om vrachtwagenchauffeur te worden, dus dit past enorm in zijn straatje. Deze doelstelling is zelfs niet uitgesloten, maar we beginnen bij de basis. Overigens staan veel van deze jongeren te popelen om mee te gaan.

Helaas kunnen we dit nu nog niet grootschaliger aanbieden, maar daar gaan we wel naartoe werken. Robin is heel alert en attendeert Janneke heel scherp op veel aspecten (insturen met de aanhanger, fietsers die onze route kruisen, ligt het ijzer veilig op de auto, is de navigatie hoorbaar, etc). Om met hem te werken is echt een verrijking en hierdoor ook weer de conclusie: deze doelgroep kan veel meer op de arbeidsmarkt.

Het lijkt Janneke erg leuk als er meer mensen zich aanmelden voor het plaatsen van zo’n kracht met een (licht verstandelijke) beperking. Wellicht als bijrijder, als schilder op de bouw, welke invulling het dan ook mag zijn, laat hen vooral een vernieuwend plekje krijgen in onze maatschappij. Zodra er oprechte belangstelling en tijd is voor deze doelgroep, dan zullen zij zich volledig ontplooien.

Wat gebeurt er met het ijzer en de metalen?

Dit kunt u lezen op onze diensten pagina.

Bekijk onze diensten
Womanijzer van Tuyl
Openingstijden

U kunt 24uur per dag een Whatsapp of sms bericht sturen. We zullen u binnen 24uur een reactie terug geven.

Whatsapp – sms

+31 (0)6 12 92 23 30

WhatsApp Logo
Bellen

I.v.m. naasten werkzaamheden is het niet mogelijk om ons te bellen.

    Womanijzer Logo

    Womanijzer © 2021 All rights reserved